De European Heritage Tribune

De European Heritage Tribune is in 2019 gestart onder de vleugels van Stichting Erfgoedlab die daarvoor subsidies kreeg van het Mondriaanfonds, stichting DCICC, de provincies Utrecht, Drenthe en Groningen en erfgoedvereniging Heemschut.  De European Heritage Tribune is een non-profit project.

Over de European Heritage Tribune

De European Heritage Tribune (EHT) is een jong en onafhankelijk digitaal nieuwsplatform voor de Europese erfgoedgemeenschap. De EHT heeft als doel het Europese erfgoednetwerk te versterken door nieuws en kennis te delen en tegelijkertijd meer aandacht en begrip voor elkaars culturele en historische achtergronden te kweken.

De European Heritage Tribune is een maandelijkse digitale nieuwsbrief met dagelijkse updates online. De EHT behandelt het nieuws over het culturele erfgoed van Europa, zoals dat elke dag wordt beïnvloed door internationale politiek en economie, ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, financiering, toerisme, digitalisering, klimaatverandering en officieel cultuurbeleid

Op het nieuwsplatform staat naast nieuws ook informatie over oproepen, evenementen, vacatures, meningen en best practices uit alle Europese landen. De European Heritage Tribune laat zien ‘wie wat doet’ en ‘wat waar gebeurt’ en wil een waardevol middel zijn om ervaringen en kennis te delen en verdere pan-Europese samenwerking te bevorderen. De Heritage Tribune richt zich daarbij nadrukkelijk ook op de jongere generaties. De gemiddelde leeftijd van de redactie is 24 jaar.

De European Heritage Tribune is een blijvende erfenis van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018.